Продължете към съдържанието

Виктор Пасков – Събрани съчинения. Новели и разкази – Том 1

Автор: Виктор Пасков

ISBN: 978-954-28-0842-8

Дата на издаване: 2012-11-01

Страници: 242

Корична цена: 16 лв.

С този сборник, съдържащ ранните разкази на Виктор Пасков, издателство Сиела започва преиздаването на всичките му съчинения

Виктор Пасков (1949-2009) е един от най-реализираните съвременни български писатели, получавал награди за творчеството си както в България, така и в чужбина, където е прекарвал дълги години от живота си. Първата му книга, сборникът с новели «Невръстни убийства» и романът му «Балада за Георг Хениг», публикувани през последните години на комунизма, изненадват с новаторско писане, музика, дух и ритъм, които отварят нови хоризонти пред българската проза.

Виктор Пасков беше последният ни писател с митична аура около себе си. Нужен е наистина огромен талант, за да изиграеш ролята на прокълнатия творец небанално. Пасков го имаше.

Бойко Пенчев

Винаги съм смятал неговата “Балада за Георг Хених”, както и новелите му после, не просто за ключови, а за отключващи най-новата българска проза.

Георги Господинов,Литературен вестник

Тази балада е едно малко чудо, химн на музиката вместо ария за свободата. Тя е и борческо действие, политическа книга в най-добрия смисъл на думата. 

Tzvetan Todorov, Le Nouvel Observateur

 

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Виктор Пасков – Събрани съчинения. Новели и разкази – Том 1”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *