Продължете към съдържанието

Разкази Light

ISBN: 978-954-280-901-2

Дата на издаване: 2012-01-01

Корична цена: 10 лв.

„Работата ми като главен редактор на Light – приложението за култура и свободно време на вестник „Капитал“ – беше едновременно голямо удоволствие и голяма отговорност. Удоволствие, защото Light е единственото списание в България, което си позволяваше да отпечатва нов разказ от български автор всяка седмица. Отговорност, защото всеки понеделник в електронната ми поща имаше десетина нови разказа, получени през уикенда, всеки от които трябваше да прочета будно, внимателно и непредубедено.
Разбира се повечето от тях не ставаха. Но понякога точно така – като гръм от ясно небе – се получаваха разкази от напълно непознати за мен автори, които бяхме горди да публикуваме.
Други от разказите в Light се получаваха по втория начин – с лични контакти, врънкане по телефона и неясни обещания за компенсация, която надхвърля обичайния хонорар. В крайна сметка, когато един главен редактор иска да публикува най-добрите писатели на своето поколение, трябва да е готов да направи най-доброто за тях.
Надявам се да се съгласите с мен, че двадесет и трите разказа от двата описани вида, събрани в тази книга, са на едно и също отлично ниво.“

Богдан Русев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Разкази Light”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *