Продължете към съдържанието

Нашата Коледа 2 – предстоящо

Художник на корица: Дамян Дамянов

ISBN: 9789542845256

Дата на издаване: 2023

Страници: 208

Корична цена: 19.9 лв.

Уважаеми читатели, вярвам, че искрици от пламъка на коледната магия блещукат и в разказите от този сбор­ник. Талантливите автори, включени в него, са наследници на богата литературна традиция, а произведенията им са про­луки към тяхната душевност, затова ви каня да се присъеди­ните към нашето разнолико, коледно пътешествие.

Сещам се и за думите на непрежалимия Георги Мар­ков: „Когато гледам назад, струва ми се, че през тази вечер, докато гореше бъдникът, всички – и възрастни, и млади – ставаха деца и може би в това връщане назад, в това откъс­ване от суровата действителност на живота и заменянето, макар и за една-единствена вечер, с фантастичния свят на децата човек обновяваше мисълта си и чувството си“.

Днес, сякаш повече от всякога, осъзнавам, че няма по-голяма радост от това да се докоснеш – на живо или във въображението си – до света на детето. Крехък, уязвим и мимолетен – единственият, който си заслужава нашите усилия.

Всички ние в „Сиела“ ви пожелаваме весели празници, пълни с радост и очарование!

Захари Карабашлиев

Когато се появи идеята за сборник с разкази, които да представят многото лица на зимните празници, не очаквах, че ще има толкова голям успех. Но ето – случи се.

В ръцете си държите второто издание на „Нашата Коледа“ – един сборник, който нямаше да бъде възможен без десетките творци, които откликнаха на поканата ни за участие, и без хилядите читатели, които избраха да се докоснат до техните истории.

Получи се пъстра колекция като гиздава елха с разнородна, шарена украса, която някак си успява да е консистентна. И много истинска в своята магичност.

Коледа е.

Мирослав Александров