Продължете към съдържанието

Мисия Лондон – Алек Попов

Автор: Алек Попов

ISBN: 9789542832409

Дата на издаване: 2020

Страници: 256

Корица: Мека

Корична цена: 14.9 лв.

Истински протестен вот срещу политическата класа

В българското посолство в Лондон цари паника. Пристигането на новия посланик Варадин Димитров ще промени изцяло живота на дипломатите, потънали в блажено безхаберие и дребни далавери. Новият посланик е изправен пред невъзможна задача: да овладее битовия хаос и да задоволи капризите на българската политическа класа. Решен да изпълни мисията си на всяка цена, той се оставя в ръцете на сенчеста пиар агенция, която му обещава достъп до най-високите етажи на британското общество. А когато в играта се намесят кралица Елизабет II, лейди Даяна и ято злощастни патици… резултатът е „перфектната катастрофа“.

„Мисия Лондон“ е една от най-превежданите български книги с 16 издания в чужбина!

  • Романът, по който бе създаден най-гледаният български филм за последните 30 години: 400 000 зрители в киносалоните, повече от 3 000 000 по bTV!
  • Носител на балканската награда „Изкуство срещу корупцията“, 2011 г., гр. Мотовун!

„Мисия Лондон“ според мен е най-смешната книга в новата българска литература. Толкова смешна, че накрая на човек му се доплаква.”

Георги Цанков, „Вестник за жената”

„… неговият хумор е оръжие на безмилостна социална критика както при Ярослав Хашек и Илф и Петров…”

Миленко Йергович

„Това е един истински европейски комичен роман в добрите традиции на П. Г. Удхаус, Роалд Дал и Том Шарп. … Ситуациите са български, а хуморът, с който са описани, е тънък английски. Много силно е изкушението да се каже, че по самоирония и жилеща сатира творбата на Алек Попов се нарежда до класика и негов съименник Алеко Константинов.”

Христо Кьосев, в. „24 часа“

“… на пазара е една книга, която лично за мен е доживяното отмъщение за всички унижения, търпени от български граждани при съприкосновението им с българските дипломатически мисии по света. (…) Горещо ви препоръчвам тази книга – горчивият смях е единствената ни защита в този момент.”

Любен Дилов-син, в. „Сега”