Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Местни герои

Автор: Антон Терзиев

ISBN: 978-954-28-0728-5

Дата на издаване: 2012-10-01

Страници: 200

Корична цена: 12 лв.

Местни герои е книга за улиците – от безутешните пресечки на мрачните софийски гета до окъпаните в златна светлина крайбрежни алеи на въображението. "Местни герои" е и книга за чувствата – от добродушното презрение към безинтересното до нежната съпричастност с уникалното. Но най-вече, "Местни герои" е книга за хората.
Един слам поет, който работи с думите като уморен, но все още жилав боксьор… Един кротък луд, навит като стоманена пружина… Един непринуден художник, който не е загубил умението да мечтае… Още един непринуден художник, който рисува приятелите си като богове и императори… Едно джудже, което иска да слезе с асансьора в мазето на българската национална телевизия… Една пищна преподавателка по английски, която е готова да приюти някого на мястото на избягалия си котарак… Един хамалин, който не може да спре да си тананика забравена кубинска мелодия… Двама приятели, които неволно се включват в опасен танц за хазарт, индийска кухня, флекс и бейзболна бухалка. И безброй момичета: "хищни зверчета", "малки принцеси", "опитомени пантери", "зашеметително невинни кукли", "нощни пеперуди", "шоу-хетери",
"кошути с копринени рокли и разширени зеници".

"Някои от разказите в тази книга са по-скоро есета, други са по-скоро пътеписи, а трети плачат и се смеят за филмиране. Но всички са добри, някои са адски добри, а за няколко от тях ужасно ме е яд, че не съм ги написал аз."
Богдан Русев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Местни герои”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *