Продължете към съдържанието

Горски дух

Автор: Мартин Ралчевски

ISBN: 9789542804031

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 320

Корична цена: 12 лв.

Неоспорима истина е че човешкият живот е твърде крехък и кратък. Трябва ли когато, образно казано, съдбата ни обръща гръб да се примирим с това или пък напротив – необходимо е с всички сили да продължим да се борим за по-добро място под слънцето? Изобщо, съществува ли съдба или всичко което ни спохожда е обикновено и логично следствие от нашите дела и постъпки? Съединените щатите днес. Едно добро, наивно и объркано момче идва от провинцията в големия град.
Притиснато от финансовата криза, липсата на добре платена работа и ред други причини то прави грешната крачка. Подтикнато от свой приятел взима участие в добре планиран банков обир. Следва провал, процес и затвор. За кратко зад решетките то попада на странен беловлас професор, който е осъден на смърт за нещо чудовищно. Истината обаче се оказва доста по-различна отколкото се представя на широката общественост. Младият янки е смаян, изумен и шокиран.
Какво научи той и как беловласия професор успя да промени светогледа и представите му за света предстои на научите сами.Третираните в романа проблеми са изключително актуални. Невъзможната любов, богатството, болката, смъртта, конфликта между религиите, краят на света и ключът към истината са само част от темите засегнати в него.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Горски дух”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *