Продължете към съдържанието
Разпродажба!

Фотографът: Obscura Reperta

Автор: Галин Никифоров

ISBN: 978-954-28-0402-4

Дата на издаване: 2012-01-01

Страници: 270

Корична цена: 12 лв.

Това е история за стремежа към недостижимото в изкуството и докъде може да стигне човек в преследването на собствените си естетически търсения. Главният герой Соломон Голдберг е изключителен фотограф, който тръгва по следите на древен ръкопис от 1770 година, в който се описва как може да бъде видяно (и съответно заснето) лицето на Смъртта.
"…На луксозен въртящ се стол седи висок сух мъж на име Соломон Айсберг, подстриган късо, с огромно чело и ледени сиви очи, качил крака на плота, доволно гледащ обувките си от кенгурска кожа, само подметките на които струват 700 долара. Облечен е в груб сивочерен балтон, черен вълнен панталон и черен шал, краищата на който опират мраморния под. На плота пред него има старомодна филцова шапка, чифт мастиленосини очилца с кръгли рамки и прашна бутилка "Рофиняк" от 1893 година, върху чието гърло е балансиран сребрист мобилен телефон, който вече минута бръмчи тихо като муха с откъснати крилца. Мъжът дълго се взира в него, без да помръдне, накрая го взема, включва го и плавно го доближава до ухото си.
– Тази нощ… – казва тих глас от другата страна. – Не знам точно кога, но Фатима казала на сина си, че една от онези кучки щяла да я посети."

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Фотографът: Obscura Reperta”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *