Продължете към съдържанието

Безкрайни бели полета

Автор: Златимир Коларов

ISBN: 978-954-28-1914-1

Дата на издаване: 2016-02-01

Страници: 292

Корична цена: 13 лв.

Притчов роман за твореца, творбата и цената – цената, която плаща твореца, за да създаде творбата. Роман за любовта, приятелството и добротата, за художниците, които рисуват картини и ги излагат на небето, „за да накарат и най-върлите скептици да вдигнат поглед от земята, да видят необятността на синевата и красотата на небето и да се почувсват истински свободни хора“. Роман за намирането на себе си и пътя към дома чрез чистотата на децата, аналогия с Христос и неговите ученици.

Това е второ преработено издание на романа „Безкрайни бели полета” на Златимир Коларов, което излиза, след като първото – от 2005 г., спечели конкурс на Националния център на книгата.

За автора

Проф. Златимир Коларов е роден през 1954 г. в София. През 1980 г. завършва медицина в София и работи десет години като лекар и асистент по вътрешни болести в различни градове на страната. Той е ревматолог, автор е на над 200 научни статии и съобщения, отпечатани в български и чужди списания и представени на научни форуми в страната и чужбина, на три самостоятелни научни монографии и на други три в съавторство. Председател е на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартрозa. Проф. Коларов работи в Клиниката по ревматология на Медицинския университет – София. Занимава се с художествена литература и има издадени книги – повест, сборник с разкази и романи.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Безкрайни бели полета”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *