Продължете към съдържанието

Инсомния

Автор: Сара Пинбъра

Преводач: Надя Златкова

Художник на корица: Фиделия Косева

ISBN: 9789542842392

Дата на издаване: 2023

Страници: 352

Корична цена: 17.9 лв.

От авторката на сензацията „Зад нейните очи“!

 

В нощта
дебне лудостта.
Ако не заспиш,
ще я приютиш.

 

Ема Авърел има сериознa причинa да се страхува от деня, в който ще навърши четиридесет години. Точно на своя юбилей майка ѝ окончателно е загубила разсъдъка си, а при спомена за този кошмар тя все още потръпва. Ема очаква с нея да се случи същото. И това, че не може да заспи, е сякаш първият знак, че не греши.

 

Животът ѝ досега е бил подчинен на реда и разума. Голямата къща, чудесният съпруг, двете прекрасни деца и бляскавата кариера. Някъде назад е оставила спомените за майка си и трудното детство, а пред хората твърди, че тя е мъртва. Но не е – и миналото се завръща, за да я преследва, ръка за ръка с хаотичната ѝ по-голяма сестра, която сякаш я обвинява за перфектния ѝ живот.

 

Нощ след нощ сънят не идва. Ема усеща как помрачението я обзема, а денем започва да изпуска нещата от контрол. До момента, в който е обвинена в убийство, което не е сигурна дали не е извършила. Съпругът ѝ я подозира, синът ѝ се страхува от нея, дъщеря ѝ пък крие своя голяма тайна. Семейството се разпада и тя не знае как да го спаси – докато рожденият ѝ ден неумолимо наближава.

 

Лудостта се предава чрез кръвта, знае Ема. И е дошла за нея през широко отворената врата на инсомнията…