Продължете към съдържанието

Смъртоносна академия

Как да оцелеем в Академията

Не ходи никъде сам.

Коридорите са опасни места, в които дебнат чудовища, и да се развяваш напред-назад без никой, който да ти гледа гърба, е горе-долу толкова умно, колкото да си залепиш мишена между плешките.

Проверявай под стола, преди да седнеш.

Това и първокурсниците го знаят. Не искаш да седнеш върху тънко парче дъска, което те дели от лакомата паст на някой зловреден. Достатъчно е пипалото на кръвосмучещ да се увие около крака ти и… Нека просто кажем, че смотаните ти съученици ще трябва да си преразпределят твоите задачи в общите проекти.

Не оставяй храната ти да изяде теб.

Пресни бъркани яйца, топло мляко, току-що изпечен бекон… Потекоха ли ти лигите? Само аматьор се нахвърля върху храната. Тикнеш ли лъжица в порция сутляш, преди да провериш дали скришом не се е превърнала в купа лепкави ларви, те почват да кипят и да изгризват пръстите ти до кост. Болнично крило? Не ме карай да се смея. Това е истинският живот, да не ти е вълшебна призказка.

Спокоен сън през нощта? Ха, помисли отново!

Току-виж под прага ти се промъкнал някой душеядец. И ако мислиш, че някой ще рони сълзи за теб, жестоко се лъжеш. Докато дойде ред за дипломирането, само най-чувствителните цветенца избухват в сълзи заради изяден съученик.

Papyrus 2

Поне след дипломирането ще се спасиш…

…ако оцелееш по време на церемонията, разбира се. Финална битка на живот и смърт срещу най-големите и опасни зловредни е страхотен начин да си получиш дипломата. И чудесен стимул да си учиш добре уроците. В Академията няма учители, но признай честно – ще кръшкаш ли от домашни, ако знаеш, че могат да ти спасят живота?

И един бонус съвет от мен за теб, защото днес се чувствам особено великодушна. Приятелите може да са досадна работа и да ти се качват на главата – за гаджетата да не говорим – но да има някой, на когото да можеш да разчиташ от време на време… Ами, всъщност не е толкова лошо.

Papyrus 1