Продължете към съдържанието

Показване на единичен резултат

Книги от Ваня Жекова

е автор на документалния филм Горяните или Бунтът в Сливенско, 27 мин., 1998 г., „Златен фонд на БНТ, и на книгата Катарзис, 1999 г.Автор и продуцент наДървото на живота, поредицата за български класически обреди и обичаи, 2000 г. Автор и продуцент на документалния филм Катарзис, 60 мин.,2000 г.

http://www.voutube.com/watch?v=ocdeaCYYL2l  

Филмът участва в OneWorldFestival, Прищина, 2009 г.;премиерата се състоя в Дом на киното София, 2010 г. Представен е в Европейския парламент през 2010 г. в рамките на Конференцията „Изстраданата европейска мечта на България 19441989, организирана от д-р Андрей Ковачев. Гостуване в Софийския университет, Американския университет и Югозападния университет в Благоевград, Американския научен център, в градове и села в страната. Ваня Жекова е и автор на филми-портрети на творци: Енчо Пиронков една живописна вселена, Златю Бояджиев картини и ритуал, Васил Стоилов майсторът на акварела, Маестро Проданов живот като песен, Плакатът в България. Завършила е педагогика и изкуствознание. Автор е на проекта „Катарзис, който събира автентични свидетелства и изследва дейността на опозиционни движения и партии в страната земеделци, демократи, социалдемократи, радикалдемократи, анархисти, легионери, както и на духовници, интелектуалци, изгнаници, български турци и мюсюлмани, жертви по границите. Проучва съдбата на наследниците на преживелите политическо насилие и на техните съвременници.   За детайл от книгата - отрязаната плитка - Ваня Жекова споделя в ТВ материал за баща си:  

За детайл от книгата - отрязаната плитка - Ваня Жекова споделя в ТВ материал за баща си:

http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1744986612- Kogato_starite_ne_mogat_da_zabravyat_a_mladite_ne_iskat_da_zapomnyat. html