Продължете към съдържанието

Показване на единичен резултат

Книги от Ути Бъчваров

Петър Бъчваров, по-известен като Ути Бъчваров, e роден на 01-ви Март 1970 г. в София. Зодия Риби. 
Майка му, Галя Бъчварова е директор на Телевизионният театър от момента на неговото създаване през 1960 г. до 1990 г., така че Ути е израснал изцяло в артистични среди. Неговият дядо Стоян Бъчваров е един от най- големите български актъори. Театърът във Варна носи неговото име. През 1990 г. Ути Бъчваров е приет в Националната академия за театър и изкуство "Кръстьо Сарафов", където завършва  "Театрална критика" и "Кинорежисура". Докато е студент той написва 150 статии за кино и театър, отпечатани в най-елитните български специализирани печатни издания, както и в масовите вестници, снима филми, участва в телевизионни предавания. В продължение на 6 г. е водещ на предаване за лов и риболов по Българско национално радио. Ловът е негова голяма страст и повод да обиколя света надлъж и шир. През 1996 г. започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България, наречено „Вкусно”. Предаването „Вкусно” е без никаква конкуренция на медийния пазар и се превръща в тотален лидер, а Ути Бъчваров в символ на добрата храна и всичко свързано с храненето в България. Тогава националната телевизия е абсолютен монополист на пазара и за броени месеци Ути се превръща в истински любимец на българския зрител и емблема на кулинарните предавания до ден днешен. Предаването се излъчва в прайм тайм, 18.30 ч., преди вечерните новини, с изключителна гледаемост и всички – от млади до стари, направо обожават Ути, който успява да съчетава готвенето, подхода към изтънелия семеен бюджет и разбира се, доминира с неговото чувството за хумор. През годините предаването няколко пъти е сменяло своята визия и време на излъчване, като в момента е в най-успешния си вариант.

Петър Бъчваров е участвал и в няколко игрални филма, сред които е Трафик (1995).

Написал е няколко книги, сред които: „Как отслабнах с 50 килограма”,"Пътешествие из страни на орли и замъци", съвместно с проф. Николай Овчаров и "Вкусно - Рецептите на Ути".

Водещият е един от малкото хора у нас, посветен изцяло на своята страст, а именно кулинарията. Ето защо той е фигура, която се ползва с голямо доверие сред цялата българска аудитория.