Продължете към съдържанието

Показване на единичен резултат

Книги от Ал Брукс

Доктор Ал Брукс е 56-годишен и търгува за своя сметка от около 20 години. Израства в семейство от работническата класа в Ню Инглънд, завършва общи специалности и математика в „Тринити колидж“ (Кънетикът), следва медицина в Университета на Чикаго, където завършва и офталмология. По време на престоя си в Чикаго той се е чуди дали да работи на една от борсите за фючърси, но е прекалено уплашен да поеме този риск. След като завършва образованието си, е избран за стипендиант на фондация „Хийд“ – най-престижната национална награда, давана на най-добрите млади офталмолози в страната. Няколко години преподава в училището по медицина на университета „Еймъри“ и практикува в Лос Анджелис около 10 години. По време преподавателската си практика има около 30 научни публикации и редовно представя своята дейност на годишните срещи на офталмолозите. В Лос Анджелис създава един от първите центрове за очна хирургия в Калифорния и прави хиляди операции в клиниката си. След като става баща на три дъщери, се отказва от медицината, продава клиниката си, премества се да живее в малък град близо до Сакраменто и започва да търгува.

За първите 10 години Ал Брукс е прекарал 10 000 часа в писане и тестване на индикатори и системи, правейки търгуването много по-сложно, отколкото логиката му е показвала, че трябва да бъде. Преди около десетилетие той решава да започне отново отдолу нагоре и търгува само по ценовото движение, с намерението да добавя с течение на времето индикатори, когато енеобходимо. Открива, че използването само на ценовото движение по еднаграфика е всичко, което е необходимо на успешния трейдър.Прилага минималистичен подход към търгуването.Като скалпер той трябва да се фокусира внимателно върху всеки тик и неиска да бъде разсейван. Неговата стая е слабо осветена, всички щори са напълноспуснати и търгува само от екрана на своя лаптоп. Има още един компютър на бюрото си с два 21-инчови монитора, но той е изключен по време на търговската сесия и не се използва никога за търгуване. Нищо не трябва да го разсейва и наблюдава само една графика без индикатори (освен 20-периодната ЕМА) и без допълнителни монитори. ДнесБрукс ползва TradeStation за графиките и пласира повечето си ордери през други брокери, като използва ценовистълби без други програми, които автоматично генерират OCO, лимит и стопордери. За кратко той е ползвал програма за търгуване преди години, но мисли, четя нарушава неговия фундаментален принцип всичко в живота му да бъдеопростено доколкото може. Ал Брукс споделя, че е предразположен да прави грешки и това му коства пари,затова колкото по-опростено структурира живота си, толкова по-малко връща.

Той никога не гледа телевизия, докато търгува, и не се интересува от икономическите данни или от мненията на експертите. Също така никога не четевестници и получава нужната информация от интернет. Търгува поценовото движение и рядко разбира какви точно данни са били публикувани. Въпрекиче има висок коефициент на интелигентност, той смята, че не е достатъчнобърз, за да обработи всичките детайли на публикуваните икономически показатели, да анализира 5-минутната графика и да пласира ордерите си правилно. Брукс вярва, че печели много по-добре, когато търгува по 5-минутната графика преднего, и игнорира всички останали фактори и мнения. Не се вълнува какъв ще е пазарът следващата година или дори следващия час. Всичко,което му трябва да знае, е дали има 80% вероятност да направи печалбав следващите 1 до 10 минути с малък риск. Предпочита да търгува срещу текущото движение(fade), защото за него търговиите с най-малко стрес са тези, при които трейдъриса хванати в грешната посока и трябва да затварят позиции. Все пак той търгуваи при корекции в рамките на тренд. Ако трендът е слаб, има риск да откриепозицията рано в рамките на корекцията. Бруксвъзприема това за по-стресиращо отбърза позиция срещу движението, като обикновено той затваря част от нея заскалперска печалба в рамките на няколко минути и пазарът не се колебае по пътяси към неговата целева печалба.