Продължете към съдържанието

Знаковото издание „Предимствата на дислексията“ разкрива революционен поглед към дислексния мозък

Знаете ли, че проучванията показват, че близо 20% от населението страда от някаква форма на дислексия?

Как да се възползваме от особеностите на дислексния мозък, вместо да го приемаме като недостатък, разкрива новото знаково издание „Предимствата на дислексията“ от специалистите в областта на неврологията и образованието д-р Брок Л. Айди и д-р Фърнет Айди (ИК „Сиела“).

Базирана на дългогодишния опит на експертите по учебни затруднения със стотици деца и възрастни, тази книга преобръща закоравелите стереотипи, които често разглеждат дислексията само в качеството ѝ на учебно разстройство.

В „Предимствата на дислексията“ д-р Брок Л. Айди и д-р Фърнет Айди се впускат в пространно изследване на характеристиките на дислексния ум, който представлява не просто пречка в обучението по четене и правопис, а отражение на един напълно различен модел на мозъчна организация и информационна обработка.

Подходящо както за родители и учители, така и за всеки, който се интересува как работи човешкия мозък, това ценно издание предлага работещи практики, целящи да подобрят образователната система, която е зле пригодена да подхранва и разбира дислексния мозък.

Разглеждайки в дълбочина множеството различни типове дислексия и нейните научни измерения, тази книга доказва, че дислексиците всъщност притежават неочаквани предимства както в класната стая, така и в професионалния и личния живот.

Д-р Брок Л. Айди и д-р Фърнет Айди дават примери с мнозина успешни лекари, предприемачи, писатели и архитекти, които са имали големи затруднения да се научат да пишат и четат, но въпреки това постигат впечатляващи успехи в кариерата си, именно защото са се възползвали от силните страни на дислексията.

Изявена креативност; отлични умения в пространственото ориентиране; уникална гледна точка и неочаквани връзки, които недислексния мозък би пропуснал – това са само някои от „Предимствата на дислексията“, които можем да се научим да използваме в наша полза.

Поднесена на достъпен език, с много внимание и отдаденост, книгата на д-р Брок Л. Айди и д-р Фърнет Айди доказва, че дислексията не е присъда – тя е възможност да бъдеш различен в свят, който цени това повече от всякога!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *