Продължете към съдържанието

Новият властелин на фентъзи литературата – „Четвърто крило“ – продължава да гори с „Железен пламък“

През 2023 г. светът стана свидетел на зараждането на нов попкултурен феномен – романa „Четвърто крило“ на Ребека Ярос, който взриви социалните мрежи и се превърна в литературна сензация от ранга на книгите на Дж. К. Роулинг, Стефани Майър и Сара Дж. Маас.

Не по-малък фурор сред почитателите на романтичното фентъзи по света предизвика и изпепеляващото му продължение – „Железен пламък“, което продаде над 500 000 бройки само в първия ден от излизането си в оригинал.

В превод на Мариана Христова и с единствено по рода си оформление и корица на Фиделия Косева читателите вече могат да открият и библиофилското българско издание на „Железен пламък“ (ИК „Сиела“).

Смъртоносни тайни, секси персонажи, безмилостни врагове и шокиращи разкрития ще ни върнат обратно зад стените на военна академия „Басгайът“, където „ездачите на дракони сами създават правилата“. И още повече обичат да ги нарушават.

Още когато направи първите си стъпки по Парапета, Вайълет Соренгейл знаеше, че шансовете ѝ да преживее обучението за драконов ездач са повече от нищожни. И ако някой ѝ бе казал, че тя ще успее да премине през Вършитбата и да се свърже не с един, а с два могъщи дракона, тя щеше чисто и просто да му се изсмее в лицето.

Но ето – първата година в „Басгайът“ е вече зад гърба ѝ, а Вайълет няма време да празнува. Защото напред я очаква убийствената втора година в Квадранта на ездачите, изпълнена с брутални предизвикателства, предназначени да изстискат всяка капчица човешка емоция от нея.

Новият вицекомендант има личната мисия да унищожи Вайълет, ако тя не предаде мъжа, когото обича. А отношенията ѝ с потайния и неземно красив Зейдън Райърсън са невероятна бъркотия от емоции и страст.

Сега, повече от всякога, Вайълет има нужда от съюзници. Защото Навара се променя, а с нея и академията „Басгайът“. И дори железният пламък на революцията не може да спре могъщото зло, което събира сили в сенките.

Още по-мащабен фентъзи свят, епични битки, горещи сцени, нови съюзи и смразяващи обрати примамват читателите да полетят на драконовите криле на зашеметяващия роман „Железен пламък“, който започва там, където ни остави спиращият дъха финал на „Четвърто крило“.

Напоена с изпепеляващо напрежение, „Железен пламък“ на Ребека Ярос е книжна експлозия, която обещава 2024 г. наистина да бъде Годината на Дракона!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *