Продължете към съдържанието

„Как да бъдеш щастлив“ е най-забавният наръчник, който ще прочетете

С полезния наръчник „Как да бъдеш щастлив“ популярната авторка и комик Ариан Шерин и специалистът по публично здравеопазване Дейвид Конрад изпълняват амбициозната задача да създадат подплатено с научни доказателства разбираемо ръководство за щастлив живот, което освен всичко ще ви накара да се смеете с глас.

Написана по лек и изключително забавен начин, тази книга предлага на читателя синтезирана информация от 50 нови научни изследвания на тема щастие – тази заветна цел, която колкото повече гоним, толкова по-упорито и свирепо бяга от нас – като котка, която се опитваме да изкъпем.

Систематизирана в четири раздела, които разглеждат темите: „Семейство и взаимоотношения“, „Работа, пари и разходи“, „Здраве и красота“ и „Възгледи за живота“, „Как да бъдеш щастлив“ разбива много съществуващи митове за щастието и ни дава прости и лесни стъпки, с които да постигнем по-балансиран и щастлив начин на живот.

Вечеряйте по-често в голяма компания. Похарчете пари за велосипед. Включете правенето на добри дела в ежедневието си. Създайте си навика да разказвате положителните неща от деня си на хората около вас. Научете се да прощавате – първо на себе си, а после и на другите.

Това са само някои от съветите, които Дейвид Конрад и Ариан Шерин извеждат в книгата, за да ни подтикнат да живеем добър живот, пълен с преживявания и емоции, които наистина ни правят щастливи.

Научнообоснована и подкрепена с примери и доказателства, „Как да бъдеш щастлив“ предлага ключ към постигането на по-добри отношения с хората около нас, по-хармонични романтични връзки и по-здравословен поглед към живота като цяло.

Защото щастието не е просто цел, която ще достигнем, когато си купим по-хубав апартамент, по-нова кола и изглеждаме по-добре. Щастието е път и мироглед. И е напълно възможно. Стига само да сме готови да предприемем първата крачка към него.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *