Продължете към съдържанието

Kак да обясним Вселената на дете – геният Стивън Хокинг и дъщеря му Луси ни връщат до началото на света

Една от най-притеснителните особености на децата е, че задават въпроси, на които възрастните често не знаят как да отговорят. Като „Как е създаден светът?“, „Какво има отвъд звездите?“ или… „Къде във Вселената е най-доброто място за живеене на едно прасе?“

След супер смешните и полезни „Тайният ключ на Джордж за Вселената“ и „Джордж търси съкровища в Космоса“ е време за трета книга от илюстрираната поредица за деца, в която гениалният Стивън Хокинг и неговата дъщеря Луси Хокинг отговарят на редица подобни вселенски въпроси като разкриват на разбираем език за малките читатели тайните на науката и Космоса.

В новото издание на  „Джордж и Големият взрив редица увлекателни факти за Вселената, които ще върнат лентата назад до самото зараждане на времето, се редуват с квантовите вълнения и галактическите приключения на любознателния Джордж и неговата най-добра приятелка Ани!

Всичко започва с факта, че Фреди – дружелюбното прасе, което Джордж получава като подарък вместо компютър – се е преселило в еко ферма по време на пътуването на момчето във Великобритания. А това е несправедливост, която не може да остане неразрешена. С помощта на суперкомпютъра на бащата на Ани – Космос – двамата приятели ще се опитат да намерят по-подходящ дом за розовото животинче. А междувременно ще се окажат замесени в един от най-големите научни експерименти на всички времена.

Защото  Ерик, таткото учен на Ани, се отправя към Големия адронен колайдър, за да изследва най-ранните мигове на Вселената – Големия взрив. В това пътуване сякаш нищо не може да се обърка, докато не се намесят  зъл гений,  предателство в редиците на учените, и изключително опасно устройство, за чието обезвреждане са нужни неимоверни усилия…

Ще успее ли Джордж да се справи с космическото изпитание, докато вкъщи го чакат чифт новородени сестри близначки, а Ани сякаш има нов най-добър приятел?

Отговорът е на едно пътешествие до Андромеда разстояние!

Вселената само части от секундата след Големия взрив, проблемите пред нашата планета и квантовият свят се разгръщат на достъпен и разбираем език сред една разходка с лунен роувър.

Между страниците на тази невероятна приключенска история читателите ще открият някои от най-значимите съвременни научни теории за пътуването във времето и Големия взрив, есета от водещи учени в света, които предлагат увлекателен и реален разказ за най-новите схващания в астрофизиката, както и 32 страници с цветни снимки от космоса!

Неочаквано забавен и смайващо образователен пътеводител за Вселената, „Джордж и Големият взрив“ е впечатляващо и вдъхновяващо издание, което разпалва любовта към науката, разширява кръгозора отвъд нашата Слънчева система и разпалва копнежа към необятния Космос не само у най-малките читатели, но и у техните родители.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *