Продължете към съдържанието

Легендарната сага „Ерагон“ продължава с „Първородният“ от фентъзи сензацията Кристофър Паолини

След като дълго отсъства от книжарниците у нас световният феномен „Ерагон“ на Кристофър Паолини заблестя в ново издание и завихри стари и нови почитатели на романа в епичната история на Драконовия ездач и неговия дракон Сапфира.

Продала над 40 милиона копия по цял свят и вдъхновила мащабна екранизация, поредицата „Наследството“, която Паолини започва да пише едва на 15 години, предстои още веднъж да бъде адаптирана за екран – този път като сериал на „Дисни“.

А междувременно българските читатели вече могат да открият в ново издание и втората част от легендарната сага – романа „Първородният“, в който борбата за съдбата на света продължава по-кървава и по-ожесточена от всякога!

„Скръбта на живите е песен за мъртвите.” 

Ерагон вече съвсем не е обикновеният тийнейджър, който някога пристъпи в дебрите на планините Гръбнака без да знае, че животът му съвсем скоро ще се преобърне. Сега той е Сенкоубиецът – последният останал Драконов ездач, който се опълчи на Дурза и спаси Алагезия от смъртоносния поход на крал Галбаторикс. Засега.

Всички вярват, че именно той и неговият верен дракон Сапфира са ключът към мира. Но дори в момента на победата единственото, което Ерагон вижда е кръв, сеч, ужас, смърт, разруха и нищичко от славата и величието на победителите, възпети в героичните песни.

На младия герой е отредено да поведе бунта и да се опълчи на Галбаторикс, който събира нова и по-силна армия. Но кой е той, че да го направи? Несигурен в собствените си умения, Ерагон вярва, че победата му над Сянката се дължи на чист късмет и на невероятната Сапфира.

Ето защо той решава да замине за страната на елфите Елесмера, където да получи истинско обучение на Драконов ездач. Но хаосът и предателството ще бъдат негови постоянни спътници в тази опасна задача.

Ще успее ли Ерагон да съхрани разсъдъка си в това море от болка и страдание?

Съдбата на света още веднъж се намира на карта във втория роман от обичаната поредица „Наследството“.

Мащабен и въздействащ, изпълнен с кървави битки, древни магии и омагьосващи описания на богатия и сложен фантастичен свят, който Паолини създава, „Първородният“ надскача започнатата с „Ерагон“ епична сага за битката между Доброто и Злото. И още веднъж припомня, че ако има някаква чест във войната, то тя е в това да защитаваш другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *