Продължете към съдържанието

„Уендиго“ от Стефан Стефанов – индиански дух дебне бедстващи пътници в пустошта

Талантливият Стефан Стефанов завоюва родната литературна сцена със сборниците с разкази „Горе & Долу“, „От край до край“ и „Орисия“. А само след седмица младият писател се завръща с мрачна уестърн изненада – роман, който застава на ръба между класическия исторически трилър и мистерия с елементи на хорър.

На 15 юни очаквайте „Уендиго“ – книга, вдъхновена от действителни исторически събития и изпълнена с опасности, тежки избори и сгъстяващ се около сърцето мрак.

В същия ден малко след 19:00 ч. ще се проведе и официалната премиера на изданието. Заповядайте в бар Trick (ул. „6-ти септември“ №8, София), където пред публиката ще се разкрият героите и духовете, обитаващи тази неочаквана книга. А кой ще бъде последният оцелял, ще разберете само ако ни посетите.

Линк към Фейсбук събитието може да откриете тук, входът е свободен:

https://www.facebook.com/events/1183327172332104

В „Уендиго“ ранната зима на 1857 г. застига група пътници в суровата северноамериканска пустош и продължаването напред се превръща в борба за оцеляване. Всяка следваща крачка в снежния ад е изпитание, но истинският кошмар започва, когато членовете на отряда един по един изчезват безследно.

Колкото повече пътниците навлизат в дивото, толкова повече някакво невидимо присъствие затяга мъртвата си хватка около тях – нещо дебне отчаяните, гладните и изнемощелите в студа.

Какво е по-смразяващо от най-изгарящия студ? И може ли да запазиш човешкото тогава, когато си избрал да преминеш през най-прекия път на злото?

Безмилостен в своя дълбок психологизъм и брилянтен в сюжетните си решения, „Уендиго“ е роман, на какъвто отдавна не сте попаднали сред родните имена.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *