Продължете към съдържанието

Радослав Бимбалов представя романа „Екстазис“ на 17 май

С появилия се преди година сборник с разкази „Млък“ рекламистът и общественик Радослав Бимбалов се спусна по тесните улички на големите литературни търсения и веднага се превърна в едно от незаобиколимите имена на съвременната българска проза.

Сега проницателното перо на писателя се завръща с пълна сила с хипнотичния роман „Екстазис – плътна и приласкаваща проза, същевременно интимна и изящна, но и безпощадна в мощните си прозрения за съвременния свят.

Михаил е невидим. Не може да го видите или да го усетите. Той идва от вляво –  място, където спомените се запазват, но чувствата и имената бавно избледняват. Задачата му е да събира и съхранява последния дъх на умиращите хора. Но понякога дори вляво се случва нещо, което променя правилата завинаги.

А кое е това, което може да победи смъртта и да обърка дори създателя? Кое е това място за дишане, без което животът би бил невъзможен?

Триумф на фантазията и ювелирното писане, „Екстазис“ е свидетелство за новаторското майсторство и тънкия психологизъм, с които Бимбалов оголва човешката душа и припомня изконни  ценности.

Този деликатен роман с вещ усет към езика се появява на пазара на 17 МАЙ 2023 г., когато е и официалната му премиера.

Малко след  19:00 ч. в Аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ (ул. „Стефан Караджа“ 20) из вълнистите дихания на „Екстазис“ ще ни преведат писателят, журналист и литературен критик Митко Новков, журналистката Силвия Недкова и писателят и главен редактор на издателство „Сиела“ Захари Карабашлиев.

А великолепната Яна Титова ще ни покани за момент да напуснем реалността със специален откъс от  „Екстазис“

https://www.facebook.com/events/187035794243625

Входът е свободен, носете си думите!

„Обичам книги, написани с усет към езика. Книги, които те примамват с тънкия опиум на разказването, където няма случайна дума и всеки ред отключва нови врати и сетива. В точката, от която говори невидимият разказвач – събирач на последни дихания, се срещат смърт и любов, меланхолия и ирония, страх и утешение. И една увличаща лична история сред чуждите истории за край. Отдавна не бях чел така изящно написана книга като „Екстазис“ на Радослав Бимбалов.“

Георги Господинов

„Потънете в „Екстазис“. Обещавам – ще се почувствате добре. Даже отлично ще се почувствате. Толкова отлично, че – сигурен съм – ще се тюхкате защо е свършило това романно екстази. И тогава – вече пристрастени, може да се върнете и да го прочетете отново.“

Митко Новков

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *