Продължете към съдържанието

Андрю Стийл и Стийв Брусати гостуват на Софийски фестивал на науката

Тазгодишното издание на Софийски фестивал на науката ще посрещне двама световноизвестни учени, чиито приносни издания излизат през месец май и на българския пазар с логото на издателство „Сиела“.

Специалистът по изчислителна биология и сътрудник в института „Франсис Крик“ в Лондон д-р Андрю Стийл ще представи своята научнопопулярна книга „Без възраст“, която обобщава всички най-нови постижения в медицината и биологията, свързани с темата за стареенето. Срещата с него ще се състои на 13 май от 14:30 ч. до 15:30 ч. в Зала 42 на София Тех Парк.

В „Без възраст“ младият учен с неустоимо чувство посочва конкретни експериментални терапии, които ще доведат до коренни промени в разбиранията ни за остаряването и навярно ще предизвикат революционни промени в начина на живот на бъдещите общества.

Базирайки се на редица проучвания, собствения си опит и множество източници специалистът прави оптимистична прогноза ще доживеят ли съвременните хора до революционните години, в които факторът стареене ще бъде елиминиран напълно. Той проследява неговата история, различните аспекти на този процес, как се заражда биогерентологията, какви са последните изследвания в областта и на какъв етап е медицината от постигането на мечтата си – да създаде методи, които да идентифицират основните причини за дисфункциите, свързани с напредването на възрастта, и да „излекуват“ стареенето.

Билети и повече информация за събитието може да видите тук.

Също на 13 май, но от 16:30 до 17:30 ч. в Зала Космос на София Тех Парк ще се състои още един много любопитен разговор със световноизвестния палеонтолог Стийв Брусати. Познат у нас с невероятното издание „Възход и падение на динозаврите“ Брусати ще представи новата си, също толкова мащабна и образователна книга „Възход и властване на бозайниците“.

В нея той повежда читателите на продължилото 325 милиона години пътешествие на нашите предшественици бозайниците, които успяват да оцелеят в сянката на динозаврите, да се спасят в най-лошия ден в историята на Земята, а след това бързо да увеличат числеността и многообразието си, за да завладеят планетата.

Саблезъби хищ­ници, свирепи вълци, огромни космати слонове, елени с нелепо раз­раснали се рога, както и някои измрели бозайници, които не са прославени от масовата култура – с тези и още много фантастични бозайници ще се срещне­те на страниците на тази книга.

Билети и повече информация за разговора с него вижте тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *