Продължете към съдържанието

Битката между Доброто и Злото е по-коварна от всякога в зашеметяващото продължение на „Рушител на селения“ от Виктория Айвярд

С бестселъровата си тетралогия „Алена кралица“ от изгряваща звезда на съвременното фентъзи Виктория Айвярд светкавично се превърна в един от най-обещаващите и обсъждани млади автори.

А с последвалата я първа книга от новата ѝ поредица „Рушител на селения“ писателката затвърди позицията си на повелителка на жанра и даде началото на още по-мрачно и грандиозно пътешествие из дебрите на опасен и изпълнен с динамика магичен свят.

Сега е време читателите отново да се завърнат в кралството Алуорд със зашеметяващото продължение „Унищожителят на меча“, в което битката срещу древното Зло обещава да бъде по-кръвожадна и коварна от всякога. А съдбата на цялото селение лежи на острието на меча…

Корейн ан-Амарат може и да е спечелила първата битка с помощта на своите чудати и неочаквани спътници, но войната далеч не е приключила. С бащиния си меч в ръка и древната магия, която кипи бурно в кръвта ѝ, Корейн ще трябва да впрегне всичките си сили, за да спаси света от разруха.

Силите на мрака набират нови последователи. Могъщите армии на подлия принц Таристан продължават смъртоносния си поход през Алуорд и оставят след себе си немислими жестокости, заличени кралства и унищожени замъци.

Изправени очи в очи със смъртта, Корейн и нейните спътници нямат друг избор освен сами да създадат своя армия, която да застане на страната на доброто и да сплоти разединения от кръв и предателства свят.

Опасни земи, наемни убийци и вилнеещи чудовища ще изправят Корейн пред предизвикателството на живота ѝ. Но дали ще бъде достатъчно силна, за да се изправи срещу последното зло, което принц Таристан е отключил? Или то ще погълне света с пламъците си и ще унищожи напълно всяка надежда за победа?

В духа на книгите на Лий Бардуго, както и на самия Толкин, Виктория Айвярд създава сложен и загадъчен свят, в който всеки герой е разгърнат във възхитителна дълбочина.

Изтъкан от класически елементи, пресъздадени в превъзходен модерен стил, балансирано романтичен, но и остроумен и смел, „Унищожителят на меча“ е истински шедьовър на фентъзито, който увлича читателите с шеметно темпо, кара ги да се смеят, да плачат и с нетърпение да очакват следващия непредсказуем обрат.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *