Продължете към съдържанието

Излиза „Изкупителна любов“ от Франсин Ривърс – историческият романс, завладял над 3 милиона читатели по света

Любовта търпи, не завижда и не злорадства. Любовта не се сърди и не мисли зло, а извинява всичко и се надява на всичко. Не се превъзнася и не се гордее.

Това добре познато и смислено послание на апостол Павел към коринтяните стои в основата на многократно награждавания исторически романс „Изкупителна любов“ от американската писателка Франсин Ривърс, който излиза за първи път и на български език.

Написана през 1991 г., тази красива история за любовта като спасение е преведена на повече от 30 езика и е завладяла вече милиони читателски сърца по света. А през 2022 г. романът стана и вдъхновението зад едноименната екранизация с участието на световноизвестната актриса от български произход Нина Добрев.

1850 г., Калифорния по време на Златната треска. Време, в което груби и закоравели мъже продават душата си за торба злато, а после го разменят за всевъзможни плътски удоволствия.

Осемнадесетгодишната Ейнджъл не очаква от мъжете нищо друго освен болка и предателство. Продадена да работи в публичен дом още като дете, Ейнджъл отдавна не вярва в любовта, нито пък в Бога или съдбата. Оставила зад себе си истинското си име и миналото си на свободен човек, неспособна да си представи бъдеще, в което да си заслужава да живее, в сърцето на младата жена с име на ангел бушуват единствено омраза и цинизъм.

Докато един ден в стаята ѝ, на мястото на поредния клиент, дошъл да се възползва от красотата ѝ, не влиза Майкъл Осия. Мъж с библейско име, който пристига с обещанието за безвъзвратна обич и ѝ прави предложение, което звучи твърде хубаво, за да бъде реалност.

Ще позволи ли Ейнджъл на този толкова различен мъж да я убеди, че за нея съществува друго бъдеще – без болка и разочарование? Или това ще бъде поредният път, в който ще се окаже подмамена от празни думи и хвърчащи обещания?

Вдъхновен от историята на библейския пророк Осия и неговата любима Гомер,  „Изкупителна любов“ е докосващ разказ, сред чиито страници майсторски са съчетани доверие и предателство, надежда и отчаяние – и най-накрая толкова търсеното изкупление.

Обичана от милиони почитатели на историческите романси по света, Франсин Ривърс изплита пленяваща история за безусловната сила на любовта, чиито послания дълго време отекват дълго в сърцето на читателя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *