Продължете към съдържанието

„Смъртоносна академия“ от Наоми Новик ще бъде филмирана от Universal Pictures

Хитовата серия „Смъртоносна академия“ на Наоми Новик, определяна от мнозина като най-доброто училищно фентъзи след „Хари Потър“,  ще оживее на голям екран.

Филмовият гигант Universal Pictures стои зад продукцията, а режисьорския стол ще заеме Мира Менон, която е работила по мащабни сериали като „Мис Марвел“, „Западен свят“, „Друговремец“ и „For All Mankind“ на Apple TV+. 

„Смъртоносна академия“ е различна от повечето подобни серии и предлага мрачно и пристрастяващо пътешествие из дебрите на опасен и жесток свят, в който магическите сили са колкото проклятие, толкова и благословия. Историята на Ел, тъмна магьосница с невероятна мощ, която се бори за оцеляване в безмилостния свят на Академията, намери своите почитатели по цял свят, включително и в България.

Първата книга от трилогията на Новик за учениците в Магьосническата академия излезе на български език през 2021 г., а през 2022 г. се появи и „Последното дипломиране“.

Мрачният, нюансиран и изпълнен с вълшебство свят на „Смъртоносна академия“ ще бъде адаптиран за голям екран от сценаристите Емили Кармайкъл („Джурасик свят“, „Доминион“) и Шанта Сусман, съобщиха от Deadline.

А докато чакаме повече информация за актьорския състав и евентуалната дата на излизане на филма, ви припомняме най-важното правило в Магьосническата академия: или завършваш, или умираш. На добър час!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *