Продължете към съдържанието

Пътешественикът Иван Панкев ще ни разходи из „България нашир и длъж“ на премиерата на новата си книга

63 прехода, 93 дни, 185 километра с колело, 1040 км със сал по Дунав, 1490 км пеш, 87 050 м положителна денивелация – всичко това е описал и заснел пътешественикът и фотограф Иван Панкев в новия си албум „България нашир и длъж“, който вече може да бъде открит в книжарнижите.

А до броени дни авантюристът ще прибави към сметката си и още една книжна премиера! Събитието ще се състои на 20 октомври от 18:00 ч. в Greenwich Book Centre (ул. „Витоша“​ 37, София), където наши гидове из природните красоти и мистериите на „България нашир и длъж“ ще бъдат ултрамаратонецът Ивайло Атанасов и планинският водач Боян Шейтанов.

Авторът на „Планините на България“ ни повежда из любимите си места в страната, предлагайки на любителите на пътешествията още 31 неочаквани идеи за бягство през уикенда, някои по-лесни и достъпни, а други – екстремни и изискващи както сериозна подготовка, така и известна доза смелост и приключенски дух.

242 смайващи фотографии оживяват в това луксозно издание в голям формат и ни развеждат из някои по-малко познати краища на България – през планини, каньони, пещери, водопади – та чак до морския бряг.

От пътеписите на Иван Панкев ще научите, че дори в равнината може да откриете планински пейзажи, ще разберете къде се намират Малкият и Големият Рай, кой връх прилича на орел с разперени криле, откъде минава световната ос, къде свършва българският Камино и къде е краят на Понтийската степ.

Странстванията на му го отвеждат от най-източната до най-западна точка на страната ни, от най-високия връх до широките брегове на северното Черноморие, от обезлюдените погранични села до географския център на България.

„България нашир и длъж“ оборва широко разпространеното мнение, че България е малка „земя като една човешка длан“ и ни припомня, че за да обичаме родината си, трябва истински да я познаваме. И обратното – колкото повече опознаваме истинската България, толкова повече я заобикваме!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *