Продължете към съдържанието

Издателство „Сиела“ се включи в кампания за кръводаряване за жертвите при катастрофи на МБАЛ Сливен

Издателство „Сиела” се включва в кампанията  „Дари кръв! Дари живот сега! на Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ „Д-р Иван Селимински” Сливен и Областната организация на Българския Червен Кръст – Сливен, със съдействието на д-р Юлия Бянкова – началник на Отделението по реанимация в болницата.

Инициативата стартира  на 1 ноември и ще продължи до 30 ноември 2022 г., като по този начин организаторите искат да отбележат Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия (21 ноември) и да напомнят, че само от нас зависи правилата за движение по пътищата да бъдат спазвани.

В рамките на кампанията всеки, който има желание и възможност да дари кръв, може да го направи от 08:00 до 14:00 часа всеки работен ден на територията на ДКЦ 2 – Сливен, етаж 1, където се намира Кръвният център.

А екипът на Издателство „Сиела“ се включи в инициативата освен с пример и с дарение на книги за отделението, с които бихме искали да изкажем благодарността си към доброволците, взели участие в инициативата. Защото, за да спасиш живот, понякога е нужно толкова време, колкото да прочетеш една добра история. 

Допълнителна информация за това как може да се включите в кампанията, може да откриете на сайта на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.

Нека заедно да се обединим срещу невниманието по пътищата – в името на живота!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *