Продължете към съдържанието

Имунологът д-р Цветелина Великова ще представи как работи „Детският имунитет“ в среща и разговор с родители

За много родители есента съвсем не представлява идиличната картинка на пожълтели дървета и красиви разходки сред природата, защото с прииждането на буквата „р“ в месеца, идва и сезонът на редовните настинки и грипове.

На помощ в борбата с честото боледуване през октомври 2022 г. дойде ценното издание „Детският имунитет“ от лекаря имунолог д-р Цветелина Василева, което още в първата си седмица на пазара се нареди сред най-търсените книги в книжарниците.

Има ли как да предпазим децата си от срещите с вируси в детската градина или в училище? Колко често всъщност е „честото“ боледуване? Какви са ползите и потенциалните вреди от имуномодулатори и имуностимулатори?

По тези и още много актуални въпроси, свързани с детското здраве, ще разговаряме на представянето на изданието на 25 октомври 2022 г. от 18:30 ч. в Литературен клуб „Перото“ (бул. „България“ 1, Национален дворец на културата).

В разговора ще участва научният редактор на книгата – педиатърът д-р Снежина Лазова, която умело ще ни преведе през принципите на детската имунна система. Модератор на събитието ще бъде Биляна Котева от популярната платформа за родители „1 наум“, а всички присъстващи ще могат да споделят своя опит, съвети и притеснения по темата за „Детският имунитет“.

Входът е свободен, а повече информация може да намерите във Фейсбук събитието:

https://www.facebook.com/events/8872887486058557

 

„Детският имунитет“ е книга, предназначена за родители, възпитатели и всички, които се интересуват от това как работи имунната система при децата – а и при възрастните.

По изчерпателен и увлекателен начин изданието обобщава най-важната информация около въпросите, свързани с често болезнените и стресиращи срещи на децата с инфекции – но също и с алергии, автоимунни заболявания, имунодефицитни състояния и др.

Д-р Цветелина Великова обръща внимание на влиянието на времето за така наречените настинки и дава ценни съвети за най-подходящите начини да закалим организма на децата и да им помогнем да се справят с предизвикателствата, които срещат ежедневно.

В „Детският имунитет“ са засегнати теми като:

  • Ползата от кърменето за имунната система на бебето;
  • Влиянието на майчината имунна система;
  • Разликите между детската имунна система и тази на възрастните;
  • Алергиите при децата като свръхреакция на имунната система;
  • Страховете от ваксините и някои митове, свързани с тях.

„Уважаеми читателю, в ръцете си държиш събрано любопитно познание за детския имунитет, достатъчно сериозно и задълбочено, за да бъде оценено високо от медицинските специалисти, но също така поднесено на достъпен и разбираем език за широката аудитория от заинтересовани родители и любители на познанието за човешкото тяло.“

Д-р Снежина Лазова, д.м., педиатър и детски пулмолог, научен редактор на книгата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *