Продължете към съдържанието

Неочаквана любов заблестява под багрите на северното сияние в „Бягство по Коледа“ от Сара Морган

След като читателите прекараха „Едно лято в Париж“ сред страниците на бестселъра от британската писателка Сара Морган, е време да заменим опияняващата атмосфера на Града на любовта със зимните пейзажи, северното сияние и уютната топлина на не по-малко романтичната шведска Лапландия. Готови ли сте за вълшебно „Бягство по Коледа“?

Авторката на над 80 романтични истории ни повежда на едно по-различно пътешествие към истинското значение на празника – отвъд украсата, подаръците и клишетата.

Кристи Съливан е впрегнала всичките си умения да планира, за да подготви перфектната почивка по Коледа. Все пак има ли нещо, което да звучи по-примамливо от пътуване със семейството ѝ и най-добрата ѝ приятелка до коледния център на света – Лапландия? Празниците приближават, а Кристи вече няма търпение да се потопи в снежния оазис на това райско място и най-после да посети сестрата на покойната си майка, която не е виждала от дете.

Но колкото повече наближава времето за заминаване, толкова повече неща в живота на младата жена сякаш стремглаво започват да се пропукват. Първо идиличният им дом в английската провинция, а после и връзката ѝ със съпруга ѝ Себ. Изправена пред истинска житейска криза, Кристи осъзнава, че планираното „Бягство по Коледа“ може би няма да е достатъчно, за да запълни пукнатините в брака ѝ, а само ще ги залепи за известно време.

Но Коледата на семейство Съливан все още може да бъде спасена. Или поне така гарантира най-добрата приятелка на Кристи – Аликс, която се съгласява да заведе дъщеря ѝ Холи на почивката, докато Кристи и Себ останат за малко сами, за да изяснят отношенията си. Израснала в семейството на двама кариеристи, Аликс никога не е получавала много внимание от родителите си и е готова на всичко да направи Коледата на малкото момиче приказна. Само да не трябваше да пътува заедно с най-добрия приятел на Себ – Зак – и да се връща назад към случка, за която никой от приятелите ѝ не подозира.

Докато скрити тайни излизат наяве, а неочаквана романтика заблестява под вълшебните багри на северното сияние, може ли коледното бягство на Кристи и Аликс да им вдъхне сили да се борят за връзките, в които наистина вярват? И да им помогне да открият, че коледните чудеса съвсем не са измислица, стига да отворят сърцата си за тях и да ги потърсят?

Изкусна в изграждането на своите многопластови, противоречиви и реалистични герои, Сара Морган още веднъж доказва, че е майстор на необичайните любовни истории. Сред арктическите температури на далечна Лапландия, обичаната авторка стопля всяко читателско сърце, докоснало се до тази възхитително празнична книга.

Уютен като прегръдката на любим вълнен пуловер и звука на пукаща камина в студен снежен ден, „Бягство по Коледа“ е сърцераздирателен и пълен със смисъл разказ за раните в душите ни, които на пръв поглед изглеждат неизлечими, а всъщност просто се нуждаят от щипка приятелска подкрепа и любов, за да зараснат.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *