Продължете към съдържанието

„52 още по-малко познати пътеки за всеки“ из Рила, Пирин и Родопите за любители и напреднали

След великолепните издания на „52 екопътеки за всеки“ и „Седем дни в Родопите“ един от най-сърцатите пътешественици и създател на блога „Думи в друми“ – Ели Иванова – се завръща с нови предложения, с които да прекараме повече време сред природата.

Цветното издание на „52 още по-малко познати пътеки за всеки“ предлага още 52 маршрута в България с над 100 интересни забележителности и очарователни гледки, по един за всеки уикенд от годината.

Пътеките, описани в тази книга, ще ви отведат до потайни пещери, главозамайващи гледки, скални феномени, закътани манастири, средновековни крепости, места, за които се разказват легенди. И най-вече – ще ви отведе на места, на които няма да се сблъскате с тълпи от туристи.

Фотографиите, дело на самата Ели Иванова и нейния съпруг Иван Иванов, ще ви разведат както из Рила, Пирин и Родопите, така и сред по-малко познати и по-рядко посещавани български планини, включително Беласица, Предбалкана и криещите неподозирана красота върхове в Трънския край.

От пещера Утробата, до водопад Казанките, крепостта Урвич и връх Руй, „52 още по-малко познати пътеки за всеки“ съчетава различни по дължина и трудност маршрути, подходящи за широк кръг от хора – както съвсем леки и кратки разходки за любителите на природата, така и по-дълги маршрути с интересни предизвикателства за опитните планинари.

Макар и подбраните пътеки в тази книга да са по-малко известни, всички те са лесни за ориентиране, без опасни преходи в по-високите части, а някои от тях са подходящи и за зимни разходки. За улеснение на читателите, също както в „52 екопътеки за всеки“Ели Иванова класифицира пътеките спрямо тяхната трудност и състоянието на съоръженията и маркировките, предоставяйки точни указания за всеки отделен маршрут.

„52 още по-малко познати пътеки за всеки“ от Ели Иванова е  пътеводителят, който ще ви може да ви даде неочаквани идеи за следващото ви приключение сред природата. При това без да се нуждаете от сериозна предварителна подготовка. Важното е само да искате да пътувате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *