Продължете към съдържанието

Започват снимките на филма „Човек на име Уве“ с Том Ханкс

Снимките на дългоочакваната холивудска адаптация на бестселъровия роман от Фредрик Бакман ще започнат през 2022 г., обявиха продуцентите.

Режисьор на екранизацията ще бъде Марк Форстър, познат с филми като „Да откриеш Невърленд“, „Z-та световна война“ и „Ловецът на хвърчила“. Том Ханкс ще се превъплъти в главната роля на сърдития Уве, който открива, че самотният му свят се преобръща, когато в съседство се нанася шумно младо семейство.

Номинираният за две награди „Оскар“ Дейвид Маги („Животът на Пи“) ще бъде сценарист на проекта, като това ще бъде втората му съвместна работа с Форстър след високо отличената драма „Да откриеш Невърленд“, за която и двамата бяха номинирани за награда на БАФТА. SF Studios продуцира филма заедно с Рита Уилсън („Mamma Mia!“, „Моята голяма луда гръцка сватба“ ).

Относно работата си по продукцията Марк Форстър сподели: „Когато за първи път прочетох романа на Фредрик Бакман, се влюбих в идеята, че приятелството има силата да формира човешкия живот. Нямам търпение заедно с Том и Рита да създaдем филм с много хумор и сърце.“

Фредрик Бакман написа роман, който развесели, развълнува и вдъхнови безброй читатели чрез героя си Уве. Човечността в историята намира отзвук по цял свят, включително и у мен. Винаги съм се интересувала от филми, които носят радост на хората, и, надявам се, създават общото усещане да припознаеш себе си в другия. За мен е чест да продуцирам този филм и да го представя на публиката по света“ – разказа Рита Уилсън.

Американската адаптация следва шведската версия от 2015 г., която беше номинирана за две награди „Оскар“ и стана най-касовият чуждоезичен филм в САЩ за 2016 г.

Все още не е обявена официалната дата на излизане на филма. За нетърпеливите фенове на Уве обаче можем да споделим, че до края на месеца обичаният роман на Фредрик Бакман ще блесне с нова корица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *