Продължете към съдържанието

„Момчето, къртицата, лисицата и конят“ от Чарли Макеси печели рекорда за най-продавана книга с твърди корици във Великобритания

Феноменът на британския художник Чарли Макеси, който излезе за пръв път през 2019 г., а от тази година е вече и на българския пазар, продължава да поставя нови рекорди!

По официални данни от издателство Ebury „Момчето, къртицата, лисицата и конят“ вече заема първо място в класацията на най-продаваните книги с твърди корици в Обединеното кралство.

Тази неделя книгата на Макеси ще бъде и №6 в класацията на „Съндей Таймс”, с което отбелязва 114 последователни седмици в нея. С това постижение изданието постига нов рекорд за най-много последователни седмици в класацията им за нехудожествена литература във всички формати.

Споделените разговори между четиримата необичайни приятели достигат до сърцата на милиони читатели в над 40 страни по света. „Момчето, къртицата, лисицата и конят“ е деликатен и фин разказ в духа на вечните класики „Малкият принц“ и „Мечо Пух“, който успява да улови сред страниците си най-универсалните и съкровени човешки чувства – самотата, тъгата, приятелството и любовта.

Тази малка книжка, която учи на големи неща, се появи на български език през ноември тази година в луксозно издание заедно с оригиналните илюстрации на автора и ръчно изписаните калиграфии на талантливия художник Дамян Дамянов.

Безстрашна и помитаща ,“Момчето, къртицата, лисицата и конят“ е книга, която напомня – има толкова много красота, за която трябва да се грижим. Важното е човек да следва мечтите си в движение, където и да го отведат те.

Книга, която ни води у дома.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *