Алек Попов ще участва в Европейската нощ на литературата в Ню Йорк на 22 ноември 2021 г.

След две години отсъствие Европейската нощ на литературата се завръща на 22 ноември от 18:00 до 23:00 ч. 2021 г. в Bohemian National Hall, където ще бъде представена вълнуваща селекция от художествена литература, поезия и кратки разкази. Автори, преводачи и актьори от десет държави от Европейския съюз ще прочетат части от новите си издания и някои от най-обичаните класически произведения и ще участват в дискусионния панел на събитието.

Акцент в програмата ще бъде и участието на Алек Попов, който ще прочете откъс от най-новия си роман „Мисия Туран“ (ИК „Сиела“) с превод от Велина Минкова.

Програмата на вечерта ще бъде разделена на няколко четения и дискусионен панел „Европейските региони: Прогрес в литературната култура“. Публиката ще бъде поканена да се включи в неформални разговори с участниците. Авторите са избрали откъси от свои произведения, които да послужат като отправна точка за разговори и дискусии по теми, които са централни за тяхното творчество.

Европейската нощ на литературата е проект, организиран от Чешкия център в Ню Йорк в сътрудничество с Националните институти за култура на Европейския съюз. Събитието дава уникална възможност за представяне на съвременни автори чрез поредица от публични четения. Целта е да се повиши общественият интерес към съвременната европейска литература и да се подчертае значението на многоезичието и преводите от големи и малки езици.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *