Продължете към съдържанието

Избраха актьорския състав за филмовата адаптация по „Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената“

Дни преди на българския пазар да излезе дългоочакваното продължение на историята „Аристотел и Данте се гмурват във водите на света“, продуцентите на филмовата адаптация по първия роман на Бенджамин Алире Саенц обявиха актьорския състав на продукцията. 

Еухенио Дербес и Ева Лонгория са сред звездите на филма, а Макс Пелайо и Рийз Гонзалес ще изиграят главните роли. Ейч Алберто е автор на адаптирания сценарий и ще направи режисьорския си дебют с екранизацията, която се финансира и продуцира от Limelight. 

Популярният тийн роман „Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената“, който излиза за пръв път през 2014 г., е посветен на приятелството между Аристотел „Ари“ Мендоса (Пелайо) и Данте Кинтана (Гонзалес) – две мексикански момчета на прага на порастването, които изграждат връзка, променяща живота им, след случайна среща в басейн в Ел Пасо през лятото на 1987 г.

„В основата си „Аристотел и Данте“ разказва история за себепознание и приемане“, споделя Ейч Алберто. „Моето собствено пътуване ми помогна да осъзная, че няма нищо по-важно от това да се изправим, да приемем напълно това, което сме, и да бъдем забелязани заради това. Мотивиран съм да насоча обектив към мъжката уязвимост, който да включва по-емпатичен и състрадателен поглед, и да помогне за предефиниране на мъжествеността, особено в латиноамериканската общност. Да се каже, че това е моя сбъдната мечта, е недостатъчно.“

Скоро се очаква да бъде обявена и дата на премиерата на филма. 

 

Източници: Deadline, The Hollywood Reporter 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *