Продължете към съдържанието

„Нетфликс” започва световен кастинг за актьори за лимитиран сериал по книгата „Светлината, която не виждаме“

Шон Леви и Стивън Найт ще продуцират сериал в четири части по наградения с „Пулицър“ роман на Антъни Доер — „Светлината, която не виждаме“ (ИК „Сиела“).

Леви, познат с работата си като продуцент на сериала Stranger Things, работи по адаптацията от няколко години с компанията си 21 Laps Entertainment, която има цялостен договор с „Нетфликс“. Найт, създател на хитовия сериал Peaky Blinders, ще бъде сценарист на сериала, а Леви, който наскоро видяхме като режисьор на комедийния филм с Райън Рейнолдс Free Guy, ще режисира и четирите епизода.

„Светлината, която не виждаме“ разказва историята на Мари-Лор, сляпо момиче от Париж, и Вернер, германски войник, чиито пътища се пресичат в окупирана Франция, където и двамата се опитват да преживеят опустошенията, последвали Втората световна война.

Леви и продуцентите на сериала са започнали световен кастинг за главната роля на Мари-Лор, като незрящи и слабо виждащи актриси са особено насърчавани да кандидатстват.

С търсенето на незряща актриса за ролята „Нетфликс“ и продуцентите на лимитирания сериал биха могли да направят крачка напред в представянето на актьори с увредено зрение. В други предавания, където художествените персонажи са незрящи, включително See на Apple TV и In the Dark на CW, главните роли се изпълняват от зрящи актьори.

„Светлината, която не виждаме“ излиза през 2014 г. и веднага получава одобрението на критиците, както и наградата „Пулицър“ през 2015 г. и медала „Андрю Карнеги“ за високи постижения в областта на художествената литература през същата година. Книгата прекарва повече от 200 седмици в списъка с бестселъри на Ню Йорк Таймс, продава повече от 7,5 милиона копия в Америка и още 9,5 милиона по целия свят.

Леви, Дан Ливайн и Джош Бари от 21 Laps Entertainment ще бъдат изпълнителни продуценти на поредицата. 21 Laps Entertainment е продуцентската компания, която стои зад Stranger Things и филма Arrival, както и зад Shadow and Bone на „Нетфликс“ и наскоро излезлия филм Free Guy. Найт също ще бъде изпълнителен продуцент, а Джо Стречай (See) ще служи като асоцииран продуцент, консултант по въпросите за слепотата и достъпността.

 

Източници: Deadline, Hollywood Reporter

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *