Продължете към съдържанието

Резултати от студентски конкурс „Правни проблеми при защита от домашно насилие“

С голямо удоволствие съобщаваме, че в студентския конкурс на тема „Правни проблеми при защита от домашно насилие“ , организиран от издателство „СИЕЛА“, Центъра за мониторинг на правосъдието и Асоциация „SAVEHER“, участваха студенти от пет юридически факултета –  Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, ЮЗУ „Неофит Рилски“ и ВСУ „Черноризец Храбър“. Всички статии/есета, без изключение, показаха, че студентите са вложили сериозна подготовка и усилия, за което сме изключително благодарни и признателни.  Журито в състав доц. д-р Боряна Мусева, доц. д-р Ива Пушкарова и Любомир Авджийски, беше силно затруднено, поради качеството на разработките, но в крайна сметка победителите бяха излъчени, а първото място е разделено между двама студенти*:

Първо място:  Михаела Боянова – юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Наско Малинов – Юридически факултет на Университет за национално и световно стопанство.

Второ място: Стефани Кирилова – юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Трето място: Ивелин Ангелов – юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Четирите наградени разработки ще бъдат публикувани в отделни публикации на сайта http://www.cmjustice.com .

Център за мониторинг на правосъдието и журито на конкурса канят всички участници, колеги и интересуващи се от темата на публична дискусия, на която ще бъдат дискутирани основните правни проблеми посочени в студентските статии. Събитието ще се проведе онлайн на 02.06.2021 г. от 18.30 ч. като допълнителна информация и линк ще бъдат публикувани отделно на техния сайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *