Продължете към съдържанието

Писателят Любомир Николов представи своето „Фламинго за обяд” в Dada Cultural Bar

Вечерта на 20 март (по)читатели и приятели на писателя Любомир Николов се събраха в уютния столичен Dada Cultural Bar за премиерата на новия му сборник с къси разкази „Фламинго за обяд”. 
Официалната част откри актьорът Стефан Попов-Чефо, който грабна вниманието с прочита на разказа „Фройд отива в Холивуд”. След него авторът Любомир Николов и заместник главният редактор на издателство „Сиела” Христо Блажев въвлякоха публиката в шеговит разговор за литературата, живота и всекидневните истории и многобройните човешки истини, които служат за вдъхновение и ни подтикват да се замислим малко по-дълбоко над заобикалящия ни свят. 
„Фламинго за обяд” съдържа 50 кратки истории, които ни запознават със свежи, нестандартни герои и ни пращат в най-различни краища на света – от България, през Словакия, та чак до Куба.
От човека бонзай, откраднат от маймуна, през жена клонинг, до шайка чаровни мошеници и крадци на фламинго, всеки от чудатите персонажи на Николов се озовава в (леко)безумна ситуация, от която успява да намери изход, който гарантирано ще ви изненада и ще внесе нужната доза свежест в сивия ни ден.
Любомир Николов е автор още на сборниците „Въжеиграчът Карой” и „Очи на сляп, език на болен”, номинирани за наградата „Хеликон” през 2010 и 2012 г., и на „Слънчев бряг – код жълто” (новели) и „Щастливите хора”, който излезе в края на 2016 г. Негови разкази са превеждани и публикувани на английски, испански и словашки език. Носител на наградата „Чудомир” и извоювал си напълно заслужена слава на майстор в жанра (къс) разказ, Николов е от писателите, които имат навика да изчезват от литературната сцена за по-дълги периоди. Появата им на нея обаче винаги е сигнал, че ни предстои истинско литературно пиршество на страниците на новата му книга.
Фотограф на събитието е Мариана Жижанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *