Продължете към съдържанието

Луксозният албум „Българската съкровищница” от Румяна Николова и Николай Генов с премиера и изложба в Съюза на архитектите на 12 март!

450 страници и над 1000 цветни фотографии са събрани в луксозното двуезично издание с твърди корици „Българската съкровищница”. 

Новият албум на Румяна Николова и Николай Генов ни повежда на смайващо пътешествие из красиви кътчета в България, запознавайки ни отблизо с вековната история и култура по земите ни.
Авторите ни развеждат из спиращи дъха места като вековните букови гори на резерватите в Национален парк „Централен Балкан”, 18-километровия подземен лабиринт край село Боснек в лицето на пещера Духлата, запознават ни с едно от най-старите живи дървета в Европа – летния дъб в село Гранит, датиращ от 345 г., и ни напомнят за богатствата в многовековната ни история и култура – от жилища от неолита, които можем да видим днес край Стара Загора, най-старият надпис на кирилица в скален манастир край поповското село Крепча и най-старото обработено злато в света до фолклорната пъстрота по поляните на Рожен и зимният обичай „Сурва”, който попада в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.
Сред темите в ценната книга са и останалите 15 български паметници, природни богатства, обичаи и практики, които попадат в списъка на ЮНЕСКО – от Рилският манастир и Свещарската тракийска гробница до Национален парк „Пирин” и езерото Сребърна.
Премиерата на „Българската съкровищница” и откриването на изложбата, посветена на албума, ще се състоят на 12 март (вторник) от 19:00 часа в Съюза на архитектите. Вход свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *