Продължете към съдържанието

Премиера на „Индивидът в международното право“ от Диана Ковачева

На 12 ноември 2018 г. от 19:00 ч. в Огледалната зала на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Сашо Пенов откри премиерата на „Индивидът в международното право“ от доц. д-р Диана Ковачева .

Книгата на зам. омбудсмана обедини проф. Ирена Илиева, проф. Пламен Панайотов и проф. Даниел Вълчев, които представиха монографията на Диана Ковачева.

В своебразната дискусия взеха участие и уважилите събитието, а в края на вечерта доц. Ковачева благодари на своите преподаватели и колеги за помощта, която са ѝ оказали, докато е работела по книгата, както и на присъстващите за подкрепата.

В своята монография „Индивидът в международното право“ доц. д-р Диана Ковачева изследва подробно еволюцията на международния статус на физическите лица през призмата на развитието на международното право и анализира динамиката в съществуващите теории за неговите субекти в последния век.
Важна цел на публикацията е да проследи разгръщането на международната правосубектност на индивида чрез постепенното придобиване на права и задължения, пряко възложени от международното право, на неговата международна отговорност, а също и развитието на международноправните способи за защита при нарушения на неговите права.

Основната цел на „Индивидът в международното право“ е да открои самостоятелния статус на физическите лица на международно ниво и да покаже, че еволюцията му е тясно свързана с развитието на международното право за защита правата на човека и международното хуманитарно право.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *