Продължете към съдържанието

Писателят Георги Марков 40 години по-късно

Приятели, почитатели и пазители на паметта за Георги Марков, издателство „Сиела” и Фондация „Комунитас” организират тематична вечер, с която ще отбележим 40-годишнината от смъртта, но и ще отпразнуваме творчеството на един от най-емблематичните български писатели. 

С убийството в Лондон литературата ни губи един изключителен талант в разцвета на силите си, а България – най-авторитетното име на своята емиграция. 

Писателят Георги Марков 40 години по-късно – на 10 септември 2018 г. от 18:30 ч. в Нов театър-НДК изтъкнати български писатели, театрали, журналисти, политици и артисти, сред които Георги Господинов, Росен Елезов, Асен Агов и други приятели, ще припомнят едни от най-запомнящите се произведения на писателя, а водещи на събитието ще бъдат Захари Карабашлиев и Тони Николов..

Като реверанс към един от най-емблематичните български писатели в навечерието на 40-годишнината от трагичната кончина на твореца дисидент Георги Марков в ново издание с твърди корици излиза и „Портретът на моя двойник” – книгата, която редом с „Жените на Варшава” се превръща в едно от върховите постижения на българската белетристика, а с Фондация „Комунитас” ще зарадват почитателите на Георги Марков с новия брой на списание „Култура”, посветен изцяло на творчеството му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *