Продължете към съдържанието

Неделчо Богданов гостува на първото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи

От 18 до 22 април, в пространствата на Младежки театър „Н. Бинев“, ще се проведе първото издание на Софийския международен литературен фестивал, посветен на деца и младежи и с участието на актьорите от театралната трупа. Събитието е част от Културната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г и се организира от Асоциация „Българска книга“.
Авторът на поредицата „Българ” – илюстраторът Неделчо Богданов, който е сред гост-авторите на фестивала – ще се срещне с феновете на култовите Българ и компания на 18 април (сряда) от 18:00 часа на Камерна сцена на Младежки театър в София. Богданов ще разкаже повече за книгите-игри „Българ“, както и за последната книжка, посветена на героя от Несебър – „Малкият Българ: Вампирът от Несебър“.
Литературният фестивал ще представи съвременната европейска литература за деца и юноши в нейното жанрово и културно многообразие. Сред гостите на фестивала са още: Жил Парис (Франция); Лене Кобербьол (Дания); Джос Стърлинг (Великобритания); Джузепе Феста (Италия); Дора Тот (Унгария); Мая фон Фогел (Германия); Турюн Лиан (Норвегия); Гай Бас (Великобритания); Сесар Майорки (Испания); Олуин Хамилтън (Великобритания); от България: Виктор Самуилов, Божана Апостолова; Мая Дългъчева; Георги Константинов; Петя Александрова; Севдалин Генов; Юлия Спиридонова; Чичо Ники; Зорница Христова; Катя Антонова; Радостина Николова; Иван Раденков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *