Продължете към съдържанието

„Заветът на Чърчил“ с премиера в American corner на 11 декември

По-малко известният период от живота на легендарния британски политик и държавник Уинстън Чърчил – действията му след 1945 г., когато вече не е на власт – е описан в „Заветът на Чърчил. Как две речи спасиха Европа от комунизма” от лорд Алън Уотсън. Книгата описва историята на двете ключови речи на Чърчил, които обръщат хода на историята и спасяват Европа от комунизма – тази във Фултън, Мисури, където той оповестява разделянето на Европа от Желязна завеса и призовава за силен англо-американски съюз, и втората, произнесена в Цюрих, където говори за звучащото невъзможно в следвоенните години помирение между Франция и Германия.
Книгата е част от поредицата на издателство Сиела „Власт и отговорност”, чието начало бе поставено в края на 2016 г. с автобиографичната книга „Достойни битки” на видния американски държавник, бивш директор на ЦРУ и министър на отбраната при президента Обама Леон Панета.
Премиерата на „Заветът на Чърчил” е на 11 декември (понеделник) от 18:30 часа в American Corner в Столична библиотека. Книгата ще представят Захари Карабашлиев, д-р Борис Стоянов и Свилен Спасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *