Продължете към съдържанието

Дискусия „Референдуми, идентичности, гражданско общество“ с участието на Атанас Славов, Тодор Танев и Михаил Неделчев

Дискусията ще се проведе по повод книгата „Гражданското участие в конституционната демокрация“ от д-р Атанас Славов.

Как могат да бъдат разбрани и оценени адекватно скорошните събития в Каталуния и трансформациите във формите на управление по време на прехода в държавите от Източна Европа?
На 28 ноември 2017 г. от 18:30 ч. д-р Атанас Славов ще разгледа темата в контекста на „Гражданското участие в конституционната демокрация“. В обширна дискусия на тема „Референдуми, идентичности, гражданско общество“ ще се включат едни от най-изтъкнатите и изявени специалисти в областта – проф. д.п.н. Тодор Танев и проф. Михаил Неделчев, а модератор на събитието ще бъде проф. Александър Кьосев.
Гражданското участие е не само един от механизмите за формиране на политическата воля и за вземане на политически и законодателни решения, но и основен атрибут и елемент на съвременната конституционна демокрация, наред с върховенството на правото и защитата на основните права и свободи.
В „Гражданското участие в конституционната демокрация“ Атанас Славов разглежда всички проведени до момента национални и много от проведените местни референдуми и ги съпоставя с опита на утвърдени западни демокрации като Швейцария и САЩ, както и с по-близките до българската действителност страни от Централна и Източна Европа.
В дискусията могат да се включат не само юристи, политолози, социолози и политици, но и всеки свободен, активен и критично мислещ гражданин.
Заповядайте на 28 ноември 2017 г. от 18:30 ч в Нова конферентна зала (Северно крило, 2 ет.)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *