Продължете към съдържанието

„Бургаската афера” на Елис Шуман с издание за англоезичния пазар

Известният любител на българската природа и кухня Елис Шуман, който гостува у нас през 2016 г., за да представи лично романа си „Бургаската афера” ни дава нов повод за гордост! Книгата му „Бургаската афера”, посветена на атентата в Бургас от лятото на 2012 г. и последвалото го разследване, излезе официално на английски език и се продава на англоезичния пазар.
Припомняме, че изданието, което преплита умело факти и фикция, проследява историята на служителя на ДАНС Бойко Станчев и агента на Мосад Аяла Навон, които хукват по следата на предполагаемите поръчители на атентата. Изненадващо от миналото на Станчев изскачат сенки, които възпрепятстват разследването – главният отговорен за трафика на женска плът по Черноморието избира именно дните след атентата в Бургас, за да си отмъсти на служителя на ДАНС, който го е вкарал за дълго зад решетките преди време. Героите на Шуман се впускат в бясно преследване, чиято кулминация е опит за терористичен атентат в сърцето на София.
Авторът Елис Шуман преплита реални факти от разследването около атентата на летище Сарафово от лятото на 2012 г. с няколко измислени сюжетни линии, за да предложи на читателите един напрегнат и интригуващ трилър, в който участват български гангстери, арабски терористи, подкупни ченгета и смели агенти на тайните служби.
Художествената му история вече може да бъде прочетена и на англоезичния пазар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *