Продължете към съдържанието

„Бивши хора” от Вили Лилков и Христо Христов с представяне в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в София

На 31 октомври (вторник) в 18:00 часа в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (София, ж.к. „Дружба”, ул. „5006”№ 2) ще бъде представена една от най-продаваните книги на издателство „Сиела” за последните месеци: „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност” на Вили Лилков и Христо Христов.
Мащабният труд на Христов и Лилков доказва систематичното унищожаване на българския елит от БКП и ДС, което започва на 9 септември 1944 г. и продължава до падането на комунизма. В книгата са посочени всички методи на службите, които варират от физическо премахване до социално унижение на личности с огромен принос за България (и техните наследници), но които нямат място в градящата се социалистическа утопия. Изследването разкрива мащабите, формите и продължителността на репресиите, чрез които са заличени цели съставни части от българското общество, неподатливи на социално-икономическия експеримент на БКП, провеждан в периода 1944–1989 г. по съветски образец.
„Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност” излезе през месец май тази година и оттогава не слиза от класациите за най-продавани нехудожествени книги у нас.
Можете да научите повече за изследването от самите автори на 31 октомври в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *