Продължете към съдържанието

Издателство „Сиела” празнува 1 юни на „Варна Лит 2017”!

Някои от любимите детски автори на ИК „Сиела” ще отбележат Деня на детето по време на фестивала Варна Лит – детски и младежки литературни дни във Варна.

В периода 31 май – 3 юни варненци и гости на града ще имат възможността да се срещнат на живо с авторите на „Малкият Българ: Вампирът от Несебър” Неделчо Богданов и Ал Торо, с художника и автор на книгата за забавление на малки и големи „Нарисувай ми овца” Дамян Дамянов, с американския писател Стефан Пастис, на когото дължим забавните герои Тими Провала и Мечо Тотала, с писателите Теодора Димова и Захари Карабашлиев, с добре познатия от малкия екран Иво Сиромахов и авторите на енциклопедията „Първата българска държава” Иван Кънчев и Марио Мишев. Авторката на хитовите поредици „Академия за вампири” и „Бляскавият двор” Ришел Мийд ще се включи във фестивала с видеоразговор, а посетителите на Варна Лит 2017 ще могат да видят предпремиерната прожекция на „Приключения в Космоса” от Неделчо Богданов.

Още тази вечер, 31 май, в 18:00 часа, писателите Теодора Димова, Захари Карабашлиев и Георги Господинов ще се срещат с варненци, за да разговарят за пътя на писателя и ролята на книгите по време на срещата-разговор „Писателите като читатели” в зала „Аула” на Икономическия университет във Варна (бул. „Княз Борис I” 77).

Утре, 1 юни, в 15:30 часа, художникът Дамян Дамянов ще очаква малчуганите в РБ Варна „Пенчо Славейков”, отдел „Изкуство” (ул. „Ген Паренсов” 3). По време на неговата работилница „Нарисувай ми овца” децата ще развихрят творческото си мислене и ще научат куп интересни факти за „Малкият принц” от Антоан дьо Сент-Екзюпери.

В 16:00 часа в книжарница „Сиела” във Фестивален и конгресен център – Варна, ще бъде представянето на хитовия роман „Малкият Българ: Вампирът от Несебър”, за когото повече ще ни разкажат самите автори – Неделчо Богданов и Ал Торо (Александър Торофиев).

Час по-късно – в 17:00 часа, отново в книжарница „Сиела” във Фестивален и конгресен център – Варна, ще се състои срещата с добилия световна слава Стефан Пастис, който ще забавлява феновете на така популярния му герой Тими Провала и ще раздава автографи на българските читатели.

В духа на празника, на 2 юни – Деня на Ботев и загиналите герои за България, авторите на енциклопедията „Първата българска държава” Иван Кънчев и Марио Мишев ще изнесат интерактивен урок по темата, показвайки, че историята може да бъде интересна на всеки.

Същият ден в 18:00 часа почитателите на поредицата „Академия за вампири“ са поканени на видеоразговор с писателката Ришел Мийд (САЩ) за книгите, писането и новата й поредица „Бляскавият двор“. Домакини са Арт „На Тъмно“ Зона (ул. „Стефан Стамболов“ 2).

В 20:00 часа в Морска градина, главен вход, е предпремиерната прожекция на така чаканата заключителна част на „Българ“ – „Приключения в космоса“ (със специалното участие на „Ъпсурт“).

По същото време – отново от 20:00 часа, но в клуб „Menthol“ крайбрежна алея (ул. „Никола Михайловски“ 20) сценаристът и телевизионен водещ Иво Сиромахов ще разказва на гостите на Варна Лит 2017 за радостта от писането и за работата си като писател и сценарист.

Очертават се забавни книжни дни във Варна – заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *