Продължете към съдържанието

Издателство „Сиела” осигурява награди за млади читатели на Деветия детски международен фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!”

През месец май фондация „Дарби”, Църковното настоятелството при храм „Св. Мчца Параскева” и Софийска Света митрополия отново ще събере децата на България и Европа на Деветия детски международен фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!”.

 Фондация „Дарби“ цели да съхрани автентичната певческа култура на църковнославянската музика и да превърне София в традиционно място за ежегодна изява на деца и младежи от всички региони в страната, Европа и Русия, както и да обедини различни култури чрез любовта към сакралната музика. 
В тазгодишното девето издание ще вземат участие повече от 600 деца и младежи от 27 хорови формации, сред които има представители и на Република Сърбия.
 Тази година патрон на Фестивала ще бъде кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Събитието ще се проведе на 7 и 8 май (неделя и понеделник). 
В неделя от 10:30 ч. под купола на храм „Света Мчца. Параскева” (ул. „Раковска” 58) е откриването, а в понеделник ще се състои уъркшоп и с помощта на Венеция Караманова – диригент на Детския хор на БНР и „Гласовете на Орфей”, и ще се проведат концерти на „Ларгото” и в катедрален храм „Света Неделя”. 
Програма: 
 Ден 1-ви: 07.05.2017 г. 
10:30 –11:00 ч. – откриване на Фестивала в храм „Св. Мчца Параскева” с тържествена света литургия, приветствие от официални лица и от г-жа Бистра Илиева 
11:00 – 16:00 ч. – изпълнение на хоровите състави и вокалните формации 
16:00 – 16:30 ч. – награждаване на участниците и закриване на първи фестивален ден 
Ден 2-ри: 08.05.2017 г. 
 9:30 – 10:30 Уъркшоп „ХорОпознание“ в аулата на Софийски университет „Св.Климент Охридски“ 
10:30 – 11:30 Обиколка на храмовете „Св. Ал. Невски“, „Св.София“, „Св. Николай Чудотворец“ (Руската църква)
11:30 – 12:45 Концерт на Античен културно–комуникационен комплекс „Сердика” (Ларгото – стъкленият купол между Министерски съвет и МОН) 
13:00 – 14:00 Заключителен концерт в Катедрален храм „Света Неделя“ – изпълнение на хоровите състави и закриване на Фестивала

Издателство „Сиела” с огромно удоволствие осигурява повече от 100 книги-подаръци за участниците в събитието на възраст между 18 и 21 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *