Продължете към съдържанието

„Власт и отговорност“ – новата поредица на издателство „Сиела“

Издателство „Сиела” започва своя нова поредица „Власт и отговорност“ с представянето на автобиографичната книга на Леон Панета „Достойни битки”.
Кариерата на Леон Панета започва в армията, продължава с 35 години служба в Конгреса. Назначен е за директор на Службата за управление на бюджета при президента Клинтън, където осъществява впечатляваща реформа, довела от дефицит до бюджетен излишък. По-късно се издига до началник на кабинета на Белия дом, след което се оттегля заслужено от активна политическа дейност.
Но истинските битки пред него предстоят. През 2009 г. е поканен от президента Барак Обама да оглави ЦРУ, където поставя като основен приоритет ликвидирането на враг номер едно на Америка – Осама Бин Ладен. И успява в това, което осем години е изглеждало като мисия невъзможна. Успешният му период като директор на ЦРУ води до приемането на поста на министър на отбраната на САЩ и свързаните с него трудни решения по време на преосмисляне на глобалните геополитически предизвикателства в период на тежка финансова криза.
Доказал се като отговорен лидер и прагматик, Леон Панета остава и днес един от най-успешните и уважавани у дома и по света американски държавници. 

Премиерата на „Достойни битки” и на поредицата „Власт и отговорност” ще се състои на 12 декември (понеделник) от 18:30 часа в American Corner в Столична библиотека (пл. „Славейков” 4). Поредицата ще представят Свилен Спасов и Захари Карабашлиев, които ще разкрият нейния профил и селекция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *