Продължете към съдържанието

Награда от „Сиела“ за призовото място на студентите от Юридическия факултет – СУ на състезание на ЕС

Eлитна юридическа общност уважи откриването на реконструираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това стана в навечерието на Деня на Конституцията – 16 април.


В края на церемонията издателство „Сиела“ връчи награди на отбора на ЮФ на СУ, който преди около месец в Гърция спечели трето място сред отборите на държави-членки на Европейския съюз, в състезание по решаване на казуси по европейско право, организирано от председателя на Съда на ЕС в Люксембург.

Изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров поздрави присъстващите. Уточнявайки, че е завършил математическия факултет, той разведри обстановката с цитат на икономиста и философ Адам Смит: „Колкото и да са високи хонорарите на адвокатите, те никога не са достатъчно, за да компенсират тежкото и сложно юридическо образование.“ След това връчи наградите на четиричленния отбор на СУ – всеки един от четирамата студенти получи пълния пакет на правно-информационния продукт на издателство „Сиела“, чиято единична стойност е 1000 лева, по една карта за отстъпка при покупки във веригата книжарници на издателството и 2000 лева парична награда.

Студентите благодариха с думите, че „таксата за участие в състезанието е била платена от декана на ЮФ на СУ“.

Снимка: uni-sofia.bg

Източник: legalworld.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *