Продължете към съдържанието

„Сиела“ представя инициативата ПЪТУВАЩИ ПИСАТЕЛИ ООД, Част 2

Инициативата на издателство „Сиела“ –„Пътуващи писатели ООД“, зарадва миналата година читателите на Регионална библиотека „ Проф. Боян Пенев“ в Разград. Благодарение на дарение от 10 000 лв., направено от разградския бизнесмен Никола Николов, през месеците октомври и ноември 2014 г. петима известни български писатели, издавани от „Сиела“, посетиха града и други населени места в областта. Читателите имаха възможност да се срещнат с Ваня Щерева, Захари Карабашлиев, Александър Секулов, Михаил Вешим и Калин Терзийски.

 

Тази година турнето продължава в Пазарджик и региона. Калин Терзийски вече откри обиколката с посещения в Пещера, Пазарджик, Панагюрище, село Величково и Попинци. Захари Карабашлиев също се включва в инициативата и от 27-и до 30 април ще посети училища, читалища и библиотеки в град Белово, село Радилово, село Величково, Септември, Велинград, Ракитово, Пазарджик и село Братаница. Този път турнето се осъществява с помощта на семейство Върбакови, приятели на мецената Никола Николов, които също дариха 10 000 лева. Благодарение на тях в Пазарджик и региона срещи с читатели ще имат и Михаил Вешим, Ваня Щерева и Иво Сиромахов.

 

Успехът на инициативата подтиква дарителя Никола Николов и друг негов приятел бизнесмен да продължат турнето на писателите и в районите на Шумен и Търговище.

 

Допълнителна информация за местата на срещите може да намерите в нашата фейсбук страница и сайта на издателство „Сиела“.

Източник: newsart.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *