Продължете към съдържанието

Издателство Сиела и Васил Георгиев ви канят на представяне на книгата „Апарат“

Представянето ще се състои на 16 април 2013 г., 19:00 часа, в Betahaus Sofia: гр. София, ул. „Крум Попов“ N2 56-58 (http://www.betahaus.bg/) – в залата за събития

Събитието ще се проведе приблизително в следния ред:

1.    ДУМИ-Стефан Иванов

2.    РОМАН – Васил Георгиев

3.    ЗВУК – Кока MassJazz (т.е. след четенето ще има парти!)

В София се борят най-мощният бизнес-картел на Източна Европа – Споразумението (Веригите), и най-голямата антиконсумеристична организация в света – „Хармония“.

Борбата за спасението на света чрез събуждането на човешкия разум трябва да се осъществи в главата на всеки един човек, за да осъзнае той своята отговорност за запазването на планетата си, за да спре да купува излишни неща и да заживее с най-необходимото. И така да намери истинския път към щастието.

Историята на неуспял маркетолог, създал машина, която да помогне на хората да използват отново разума си, накърнен от манипулациите на рекламата. И историята на един млад човек, който се опитва да направи удара на живота си, и неговото тайно, необикновено желание.

Апарат е роман, който едновременно осмисля и обезсмисля консуматорското битие. Това е книга за началото на края на света, който ни очаква, ако продължаваме да живеем по този начин. Апарат също така е и роман за осъзнаването на българския преход и на световния пазар като мними постижения, резултат от погрешното разбиране на свободата. Апарат е портрет за човешката личност като апарат за ефективност, апарат, който не можем да контролираме и който функционира независимо от нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *